رسانههای دولتی ترکیه خبر دادند که مقامهای این کشور ۵۵ اثر تاریخی ایران را که به ترکیه قاچاق شده بود، به کشور مبدا بازگرداندند.
بر مبنای گزارش خبرگزاری تیآرتی، این آثار که متعلق به دورههای مختلف تاریخی در ایراناند، روز سهشنبه ۱۵ خرداد طی مراسمی در کنسولگری جمهوری اسلامی در ارزروم ترکیه به سرکنسول ایران تحویل داده شدند.
گزارش رسانههای ترکیه حاکی از آن است که بخشی از این آثار پیش از این در موزه باستانشناسی ارزروم، موزه آنتالیا و موزه استانبول نگهداری میشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بیرول اینجهجیکاوز، مدیرکل میراث فرهنگی و موزههای ترکیه، ضمن تایید گزارش بازگرداندن آثار تاریخی به ایران گفت که کشورش در حال اجرای اقدامی جامع در زمینه قاچاق آثار باستانی است. به گفته این مقام دولتی، ترکیه طی هفت سال اخیر دستکم هفت هزار و ۸۲۴ اثر باستانی را به منشا اصلی آنها در نقاط مختلف جهان بازگردانده است.
مدیرکل میراث فرهنگی و موزههای ترکیه همچنین گفت که ترکیه اکنون یکی از کشورهای قانونمند در زمینه بازگرداندن آثار تاریخی قاچاق به مبدا تبدیل شده است. او در ادامه افزود: «ما معتقدیم که هر اثر فرهنگی حکم جواهر در کشوری مبدا را دارد و باید همانجا به نمایش دربیاید.»
اینجهجیکاوز در مراسمی به میزبانی کنسولگری جمهوری اسلامی در ارزروم گفت: «ما امروز گرد هم آمدهایم تا آثاری را که اثبات شده متعلق به ایران است، به این کشور تحویل دهیم.»
اشیای تاریخی که مدیرکل میراث فرهنگی و موزههای ترکیه در مراسم روز سهشنبه به سرکنسول جمهوری اسلامی در ارزروم تحویل داد، عبارتاند از یک شمشیر ساسانی، ۴۲ سکه، یک کوزه مفرغی و ۱۱ اثر باستانی از عصر مفرغ و دوران اسلامی.
این آثار بر اساس «توافقنامه ممنوعیت و جلوگیری از واردات و صادرات غیرقانونی، ترانزیت و انتقال مالکیت اموال فرهنگی» که بین ترکیه و ایران امضا شد، به ایران بازگردانده شدند.